7. marraskuuta 2011

Virossa 3 ja 4.11.2011

Lähettiin 17:30 laivalla Jänden kanssa kohti viroa taivoitteena löytää rareja ja pinnoja.
Yövyttiin Linnamäessä tuulan mokillä.
4.11 aamu valkeni erittäin hienona ja aurinkoisena. Lämpötila about +4 kun lähettiin ulos ja kohti Pösaspean niemeä.
Yllättävää kyllä, merimuutto oli täydessä tohinassa kun päästiin perille. Lepposaa oli kun aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta ja on jotain 10astetta lämmintä. Komeita muutto lukujakin laskettiin ja tässä jotain.

Pilkkasiipi 895m, Lapasotka 81m, Punasotka 2m, Tukkasotka 51m, Pikkujoutsen 12m, Laulujoutsen 88m, Valkoposkihanhi 1429m, Uivelo 104m, Ruokki 1m, Riskilä 1m, Härkälintu 2m, Kaakkuri 60m, Kuikka 10m, Tavi 10m, Sinisorsa 100m, Merisirri 1m (vuodari), Lapinsirkku 1m ja Pulmunen 20m (Vuodari).

Eli mukavasti kamaa.

Haahka koiras.

Alli koiraita.

Kaakkuri muutolla.

Kaksi lajia joutsenia, Laulujoutsenia ja Pikkujoutsen.

Staijin jälkeen lähettiin koluumaan Dirhamin satamaa ja Haverssin kahlurimestaa, mutta löytämättä mitn ihmeellistä... Haversissa vielä 5päivää aikasemmin viron 5 Lyhytvarvaskiuru...
Tän jälkeen päätettiin lähteä ettimään Hiiripöllöä viron pinnaksi kun sellaisia oli alueella jo kaksi tänävuonna havaittu.
Kauaa ei keretty ajaa kun tuli hälytys että Aiva Veide oli löytänyt mahdollisen Pikkulapasotkan Haapsalusta!
Melko nopea uukäännös ja kohti Haapsalua! Päästiin perille ja lintu oli komeasti muutamankymmenen metrin päässä rannasta nukkumassa.
Katottiin lintua ja mun kokemus rajottuu lähinnä kuviin ja kirjan teksteihin tästä lajista. Tunnin verran tapitettiin ja mielestämme nähtiin Jänden kanssa kaksivärinen siipijuova ja nokkakin sopi linnulle. Puhuttiin että onpahan lintu nähty jos siitä jotain tulee.
Painuttiin kauppaan ja siitä kämpille syömään ja nukkumaan.
Sotka.


Käpytikka roikkuu.

Sellanen päivä.
-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti