29. syyskuuta 2023

1.9-15.9.2023

 Syyskuun eka puolisko lähti käyntiin ja innostuin taas ulkoiluttamaan kiikareita, sekä kameraa. 

Oltiin 8.9-10.9 kaveriporukalla Hartolasa, syötiin, juotiin, saunottiin ja sellaista perus settiä. Viikonloppu oli hieno ja sitä oli odotettu, mutta se miten se pääyi lopulta olikin sitten erikoinen tapaus. 

10.9 tuli lintutiedotukseen viesti "UUSI, Isoliitäjä, Mänttä-Vilppula, Ukonselkä, 1p" Kuvan oli nähnyt Paul Boijer, jonka määrityksiin ei tarvitse miettiä, että meneekö väärin. Olin joka tapauksessa juuri hakemassa perhettä mummolasta, kun tieto tuli, join kahvit ja neuvottelin itselleni käynnin paikalle. Helsingistä ei ehkä olisi jaksanut enää lähteä, mutta nyt säästin 120km, niin olin hetkessä tien päällä. 

Paikalle saapuessa sain mukavasti vilkaista Tomas Swahnin putkesta lintua, joka kellui melko kaukana selällä. Kuitenkin pystyi erottamaan yksityiskohtia. Laitoin oman putken kasaan, kun lintu lähti lentoon ja siiryi vielä kauemmaksi... Sekin vielä. No se oli lopulta nähtävissä vielä, mutta väreily yms. tekivät dokumenttikuvien ottamisen täysin mahdottomaksi. 

Tuli kuitenkin nähtyä tämä jäätävän kova harvinaisuus ja vuoden kolmas suomenpinna oli plakkarissa. Oli myös mukava tavata tuttuja, kuten Teppo ja Markus! 

Siellä selällä se Isoliitäjä kökötti. Olipahan paikka ja laji! 

Seuraavalla viikolla hokasin työpaikan ikunasta nuoren Arosuohaukan, joka oli mukava vuodenpiste, sekä parvekkeelta huutavan Pähkinähakin, joita tuntuu olevan jonkin verran liikkeellä nyt syksyn tultua. 

Tässä vielä gomiasta Siniritasiyökkösestä kuva, kun on niin komean karvainen kaveri.

Siniritariyökkönen, Catocala Fraxini.

Ruokalista koostui pääsin tästä. 


-Tomppa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti