3. kesäkuuta 2011

Helatorstain retki. Hanko ja muutakin.

Läksin taaskerran hyvässä seurassa retkelle torstaina. Hyvää säätä oli luvattu ja ensimmäisenä suunnattiin saltille.
Hetki siinä katottiin ja läheisessä puussa istui petolintu. Dumasin sen jo hiirihaukaksi arvauksella, mutta hetkenkuluttua kun lintu näkyi lähes kokonaan, sen pystyi tunnistamaan Kiljukotkaksi! Heh, meikälle suomenpinna. Onneks Christa sano siitä jotain mitä en muista, mutta katoin lintua kuiteskin.


Kiljukotka puussa.


Saltilla oli havaittu myös pari Kattohaikaraa ja koitettiin niitä ettiä muilta pelloilta, mutta turhaan. Lähettiin Hankoa kohti tämän jälkeen.
Rannan kautta ajeltiin ja mentiin Högholmeniin ja muutamaan muuhun paikkaan. Sumua oli jälleen kerran ja mietittiinkin että miten voi aina olla kun tullaan hankoon...
Taisi olla mun idea että mennään Hangon kaatikselle, mutta anyway sinne lähettiin ja löydettiin. Christa taisi sanoa että "täällä ne Kattohaikarat sit varmaan on" Käppäiltiin alueelle ja meni noin 10min ni Christa blokkasi matalalla lentävän Kattohaikaran! Lintu istui pienen rakennuksen katolle ja jäi siinä pitemmäksi aikaa. Prkl.. kaikkee sitä näkee.. Joillekkin tais tulla suomenpinna, ite en saanu siitä oikein mitään, mutta aina noita on kiva nähä kuiteskin!

Kattohaikara.

Fasaanikin hoidettiin!


Hangosta valuttiin kohti pääkaupunkiseutua ja poikettiin oikeestaan vain siinä tammisaaren tai jonkun vastaavan kohalla olevalla järvellä. Nuolihaukka saalisteli vieressä, Härkälinnusta suomenvuodari ja paljon muutakin.
Seuraava oikea kohde oli Finnå mistä ei tietty mitään kunnollisia lintuhavaintoja tullu... Kuvailin vesilintujen poikasia.

Sinisorsan jälkikasvua.

Telkän untuvikko.

Finnålta ku oltiin poistumassa ni tuli häly että maarintornilta oli menny Arokotka länteen. Koitettiin hetki katella mutta ei mitään nähty.. Lähettiin vielä käymään maarintornissakin, mutta sielläkään ei mitään... Heinätavi pariskunta. Jälkitutkimuksissa on paljastunu että Arokotka olikin Keisarikotka jonka melkeen kaikki muut näki... Onnea pinnakärjelle! Hieno paikko. Mun päivä oli hieno, harvoin sitä Kattohaikaraa ja Kiljukotkaa näkee samana päivänä. Molemmat oli tavallaan spondeja kun ei ollu mitään muistikuvaa että saltilla oli ollu clanga ja ciconia tietysti oli sponde. Kiitos retkiseurasta myöskin :)

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti