27. kesäkuuta 2011

Kesäkuun linturientoja... Melkeen koko kuun jutut..

En oo kirjotellu aikoihin tänne mitään kun on kesä ja linnut kohtalaisen vähissä... Jotain oon kuiteskin tehnyt ja saanut jotain pientä kuvattuakin.

Suurin yksittäinen tapaus oli 24.6 tietoon tullut suomen ensimmäinen Kyläpöllönen! Pienten alku kangistelujen jälkeen päätin että se on hoidettava kun kyseinen laji puuttui listoilta.. Soittelin pari puhelua ja sain itseni autoon Fränän ja kaverin kanssa jonka nimeä en muista, sori tästä...
Oltiin ennen kahtatoista paikalla Hauhossa Hämeenlinnan lähellä. Jengiä valui kokoajan lisää ja epäilyksiä alkoi herättää sade ja kova tuuli... Yhtäkkiä about 5yli12 pöllö alkoi huutamaan! Hienoa! Harmiksi ääntä kuului vaan minuutin ajan mutta ainakin mun korviin se osui. Osa ei kuullut ja alkoi epätoivoinen odottaminen..
Ite lähettiin kahen aikaan menee ja siihen mennessä ei ollut kuulut, mutta tiedotukseen tuli viesti että lintu oli näkynyt kolmen pintaan istumassa jonkun tolpan nokassa.. Onneks se on ollut hoidettavissa myöhemmin samasta paikasta.

Bongareita suomenpinnan perässä.

Muuten kuu on ollu vaan duunia ja duunia... vaihoin työpaikkaakin tässä ja työmäärät sen mukana mukavassa kasvussa...

Tänään 27päivä kävin kuvaamassa Mandariinisorsaa Seurasaaressa. Gomia lintu oli vaikkakin sulkinut jo vaihtopukuun.
Muita tän kuun haviksia on Espoossa Pikkutiira. Eli ei hääppöstä... Mutta tätähän tää kesä aina on.
Toivottavasti heinäkuussa tulee lisää juttua ja enemmän retkiä. Viroon mahdollisesti kuunvaihteessa ja Joulukuulle on suunniteltu Kuwaitin matkaa, mutta siihen on vielä pitkä aika.
Tässä vielä kuvia kesäkuulta.

Huono kuva Ruokokerttusesta.

Mandariinisorsa.

Mandariini kokonaisena.

Ja mandariini vähän kauempaa.

Knööli eli Kyhmyjoutsen.

Meriharakka.

Näillä näppylöillä kohti uusia seikkailuja.. Vuoarit on jotain 350 tai päälle. Lasken ku kerkeen.
-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti