16. tammikuuta 2012

Virossa 14 ja 15.1.2012

Seuraavana aamuna retkeiltiin saarenmaata ympäriinsä ja nähtiin yllättävänkin paljon kaikennäköistä. Startattiin Sörvestä ja staijattiin meribunkkerilla tovi, parhaina voisi mainita Allihaahkan, Västäräkin,  Pikkulokin ja kevään ensimmäisen muuttolinnun, mereltä tulleen Kiurun.
Lähettiin Asemalta siivouksen jälkeen menemään länsireunaa pitkin ja toivottiin että matkalla olisi edes jotain lintuja.
Sää oli sairaan tuulinen ja -5celssiusta teki tehtävänsä. Staijaaminen oli hiukka vaikeeta, linnut oli vähissä ja oli mielettömän kylmä. Parhaina lajeina voisi kuiteskin mainita 2 Piekanaa, 2 Hiirihaukkaa, 8Isolepinkäistä, 28 Valkoposkihanhea. Valkkarit varsinkin yllätti ainakin mut, enpä ole aikasemmin nähnyt tollasessa säässä, tollaseen vuoden aikaan.

Eka Hiirihaukka jo Sörven niemeltä.

Toinen päivän Piekanoista.

Päästiin melko nopeasti pohjois-saarenmaalle ja mietittiin että minne sitä sitten menis. Käytiin kaikenlaisia satamia läpi Jääkyyhkyn toivossa,  mutta hylje oli tainnut syödä sen... Yöpyminen oli Roosta puhkemajassa.

Harmaahylje kuikuilee syötävää.

Tuuli ja sitä kautta aallokko oli melko kovaa.

Parempia vesilintuja, Silkkiuikki ja Haahka.

Viimeinen päivä startattiin läänemaalla ja pyörittiin Hiiripöllön toivossa kaikki maholliset pellot. On tainnu laji kuolla sukupuuttoon kun vieläkin puuttuu mun Viron listalta!
Mainittavia havaintoja viimeiseltä päivältä oli Allihaahka Pösaspealla.

Hieno kuva Allihaahkasta, puhelimella kaukoputken läpi.

Ihan mukava talviretki oli ja mukavasti lajeja nähtiin. Lopullinen summa oli 61 ja nyt kun siltikin päätin laskea tänäkin vuonna kaikki vuodarit wp:ltä niin summa nousee peräti 66lajiin. Melkeen yhtä paljon ku länsisuomen listaajilla. Takaa tullaan, nään ne lajit sit myöhemmin.
Ensikertaan,

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti