6. kesäkuuta 2016

Reijon ja Raimon tarina 6.6.16 (in Finnish)

Ihan ensi töikseni pahoittelen kaikkia ikäviä ja raskaita kirjoitusvirheitä. Koitappa elää sen kanssa :)
Toisekseen pitää vielä sanoa, että tässä tekstissä ehkä alennuin kuvailemieni herrojen tasolle. Pahoittelen kielenkäyttöäni.


Näet harvinaisen linnun, mun mielestä se on aika hienoa. Jos joku tuttu tai kaveri näkee harvinaisen linnun, niin lähetän hänelle viestin, että onnittelut, komea havainto! Eikö sen näin pitäisi mennä.
Sitten toivotaan kimpassa, että ainut taho jolla on syytä haastaa tai miettiä havainnon todenperäisyyttä, eli RariteettiKomitea (RK) olisi samaa mieltä havainnon tekijän kanssa. Joskus näin ei ole ja kaikille harvinaisen linnun nähneille on varmasti käynyt niin, että RK ilmoittaa havainnon olevan puutteellinen, väärä, ei riittävästi dokumentoitu tai jotain tämän tyylistä. Itse olen saanut sekä puoltavia, että ei puoltavia vastauksia vuosien saatossa sekä Suomen, että Viron RK:lta. Kuwaitissa taisi RK paikanpäällä Kapustarinnat hyväksyä :)

Jokainen harrastaja varmasti puoli leikillään epäilee kaikkien muiden tekemiä havaintoja, mutta niistä puhellaan vaan omissa porukoissa tyylillä "mikä lie ollu" "tais olla vääntö" Mutta samaan aikaan ollaan kuitenkin iloisia, että joku näki harvinaisen linnun.

Sitten viime aikoina on alkanut nousta esiin outoja juttuja.

Ensin käsitellään henkilö, jonka suusta on tullut kaikenlaista kuraa jo vuosien ajan. Nimeksi sopii vaikka Reijo (nimi muutettu)


Reijo ei ole enään vuosiin katsonut lintuja, eikä poistunut kotoota kun töihin ja kauppaan. Lomat istutaan himassa viinapullo kädessä, sammutaan tuoliin ja herätessä otetaan uutta huikkaa, ettei kankkunen vaan kerkeä riesaksi.

Sääli sinänsä, kun tarinat kertovat, että Reijo on joskus ollut ihan oikeasti aina retkellä. Niin sanottu "kova" lintumies. Helppo se on huudella sieltä ruudun takaa kännispäissään.

Olen ollut itse paikalla kun Reijo on tehnyt ihan paraati esiintymisiä. Viikon reissulla ensin neljä päivää samassa tuolissa siitä nousematta juopottelua,(yöksi kontattu sänkyyn) Sitten päissään autonrattiin ja sitten paskat housuun, KAHDESTI! Naurut päälle, kun on niin paskana, että ei millään ole enään väliä. Ei mennyt ihan niin kuin strömsössä? Juu ei. Näit muuten omien sanojesi mukaan Pikkukotkan silloin :) Ainiin, et taida muistaa, kun olit niin jurrissa, että et pysynyt kunnolla edes tuollissa.

Hauskaltahan tämä tarina kuulostaa, mutta mun mielestä on enemmänkin surullista.

Ehkä kannattaisi vaan olla hiljaa ja miettiä tätä sosiaalisen median käyttöä uudelleen. Sei ei sovi Reijo sinulle. Olet alkoholisti ja ihmis saastaa. Toivottavasti pääset hoitoon ja aloittamaan puhtaalta pöydältä, ennen kuin aivosi sulavat lopullisesti.


Sitten on tämä toinen. Nimeksi sopii vaikka Raimo (nimi muutettu)

Tuulesta temmattuja väitteitä ihmisestä jota ei edes tunne. Kun Raimolta kyselee, että miksi puhut tälläisiä asioita, niin ei saa mitään vastausta. Olisiko sinun iässä aika kasvattaa jotain roikkuvaa haaroväliin. Tuskin maltan odottaa millä tavalla perustelet asioita. Sanoiko joku sinulle, että näinhän sen pitää olla? Eihän tuollaisia voi nähdä? Kuvan on pakko olla väärennös?

Nyt pää pois perseestä Raimo

Mulla on tähän vain yksi asia sanottavana. Sinulle pitäisi varata huone jostain missä ei ole ikkunoita. Pehmeät seinät voisi toimi myös. Onneksi sanomisillasi ei ole mitään merkitystä, ainakaan minulle.

Arvostin Raimoa jonkin verran lintuharrastajana vielä ennen tätä välikohtausta. Harmi etten tunne sinua sen paremmin, olisi mukava kertoa sinustakin joku vanha tarina tai paras muisto, niin kuin Reijosta aikaisemmin. Juoma tottumuksistasi en tiedä, mutta toivottavasti sinulla menee vähän paremmin kuin Raimolla. Toki se ei paljon vaadi.

Sitten vähän minusta.

Minä en harrasta lintuja sen takia, että jokaisella retkellä pitäisi nähdä jotain harvinaista. Minulle linnut eivät ole numeroita joita on pakko laskea, tai joita on oltava mahdollisimman paljon listalla. Harrastan lintuja, koska nautin siitä, saan siitä haasteita ja se on kaiken kaikkiaan todella mukavaa hommaa. Jos näen jonkun harvinaisen tai kiinnostavan linnun, ilmoitan siitä, niin kuin liittomme säännöt velvoittavat. Lisäksi olen tavannut huikeita tyyppejä vuosien saatossa, joista on tullut minulle hyviä ystäviä. Olen myös päässyt harrastuksen kautta sellaisiin paikkoihin, missä ei ikinä olisi tullut käytyä ilman lintuja.

Olen myös aika rento kaveri, jota ei paljon muiden ihmisten puheet paina. En tee tätä muiden takia ja kyllä maailmaan paljon puhetta mahtuu.

Olen jo aikoinaan sanonut joillekkin lähimmille tutuille, että ei minua loppu peleissä se kiinnosta, että meneekö havainto Rk:sta läpi vai ei. Se oli silti hieno havainto. Tekeekö se muka harrastajasta paremman ja kovemman, jos on paljon harvinaisia lintuja listalla? Itse mene katsomaan harvinaisuuksia lähinnä siltä kantilta, että oppisin ja jos joskus sellainen tulisi eteen, niin osaisin määrittää sellaisen. En toki voi kieltää, etteikö harvinaisuudet houkuttele listaamaan. Pidän tottakai jonkin verran listoja yllä.

Puheet mitä olette puhuneet minusta ja linnuista, eivät muuta omaa elämääni millään muotoa. Päin vastoin se saa minut uskomaan itseeni paljon kovemmin. Minusta on jopa vähän huvittavaa, että kaksi pystyyn kuollutta vanhaa ukkoa selittelee minusta outoja juttuja. Keep up the good work!

Toivottavasti näemme retkellä ja saadaan nautiskella taas kerran jostain mukavasta lintuhavainnosta. Kesä on kieltämättä vähän tylsää lintu aikaa, kun kaikki lajit pesivät ja muuttoa ei ole. Ei käytetä sitä kuitenkaan vain sosiaalisessa mediassa paskan jauhantaan, vaan nautitaan kesästä.

Tarvitseeko tässä enään muuta sanoa? Ainiin, epäiltyjen kuvien metadataa en osaa väärentää, kun kerran sitäkin on jo kolmannen osapuolen taholta epäilty. Käytän GIMP nimistä ohjelmaa, joten eiköhän se jo kerro kaiken Ja sitten vielä lisäksi, minulla on muitakin kuvia kuin se kameran perästä otettu. Nice try boys.


Hyvää kesää Reijo ja Raimo

Kaikkien havaintojensa takana seisova.

Tom Nordblad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti