16. helmikuuta 2024

2023 loput.

 Loppu vuosi 2023 meni vähän myllerryksessä... 

Tuli erilleen muutto lasten äidin kanssa, paljon jujutsua ja painiharrastusta. Linnut oli vähän sivuroolissa ja ovat toki sitä edelleen, kun on niin hiljaista helmikuussa... 

Syyslomalla oltiin lasten ehdoilla Asikkalassa, oli mukava viikko Salonsaaren lomakylässä. 

Kävin myös bongaamassa pari tosi hyvää lajia listoille viimevuoden loppupuolellakin. 

3.11 kerkesin vihdoin Ritaripuistoon keskustaan hoitamaan siellä pitempään olleen Kirjokertun! Komea lintu näyttäytyi tovin odottelun jälkeen, mutta kuvattavaksi ei tämäkään oikein tahtonut jäädä. Lisäksi keli oli melko tuhnuinen. 

Marraskuun aikan tuli myös havaittua Huuhkaja Viikissä, Lehtopöllö Pitäjänmäessä, painisalin pihasta ja Viirupöllö auton ikkunasta Maunulassa työmatkalla. Aina mukavaa nähdä näitä pöllöjä. 

2.12 kävin heittämässä kierroksen missä bongasin kolme kivaa talvilajia. Epäonnekseni jätin myös muistikortin tietokoneeseen kiinni, joten kameran kantaminen tuntui lähinnä turhalta... No oli mukana kuitenkin, vaikka ei kuvia voinutkaan ottaa. 

Lauttasaaren Pikkusirkku näyttäytyi hienosti, Vanhankaupunginlahden Mustakaularastas ja Viitatiainen molemmat olisivat olleet kuvattavissa, mutta ensi kerralla sitten...


Koko vuoden vaisulla retkeilyllä lajimäärä jäi lukuun 219, mikä on suhteellisen heikko määrä. 

Suomenpinnoja 2023 vuosi tarjosi peräti neljä, mutta joukossa oli myös ikävä nuijaus VIhermehiläissyöjästä. Uusia lajeja Suomen listalle olivat Arohyyppä, Isoliitäjä, Valkosiipitiira ja Isovesipääsky. Kaksi viimeistä enemmän kuin odotettuja pankkilajeja, toisin kuin Isoliitäjä, joka oli vuoden täydellisin yllätys.

Alkuvuodesta pari retkeä jo takana, niistä myöhemmin lisää. Alla pari kuvaa vielä täytteeksi.

Harmaapäätikka naaras. Asikkala.

Salonsaaren lomakylän pihasta. 


-Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti