16. helmikuuta 2024

Käppäilyä Helsingissä. 14.1.2024

 Päätettiin Mariian kanssa lähteä vähän ulkoilemaan, niin löin molemmille kiikarit kaulaan ja lähdettiin kohti Munkkiniemeä, missä pitempään paikalla viihtynyt Hiiripöllö kiinnosteli vuosipistemielessä. 

Saavuttiin paikaille, paljon lintuja alueella, kuten Viherpeippoja, Tilhiä, Vihervarpusia, Varpusia yms. Pöllö ei pettänyt ja elämän ensimmäinen pltsilaji Mariialle listalle. Hiiripöllö on siitä kiva että se on suhteellisen helppo nähdä päiväsaikaan. 

Hiiripöllö.

Seuraavaksi käppäiltiin Seurasaari ympäri ilman mitään ihmeellisiä havaintoja. Närhiä, Meri, kala ja Harmaalokkeja näkyi jäällä pillkijöiden seurana. Tiaisia ruokinnoilla, mutta siihen se käytännössä jäikin. Käpytikkoja muutamia saaressa. 

Saaren jälkeen jeltiin vielä Lauttasaareen katsomaan Pikkusirkkua vuosilistalle. Valo alkoi kadota, kun päästiin paikalle ja sirkku löytyikin helposti ruokinnalta. Harmi, että pilvinen sää ja iltapäivä, niin valot olivat täysin poissa. 

Alla muutama doku sirkusta.

Pikkusirkku ruokailee.

Sirkku viihtyi vain maassa ennen paikalta poistumistaan. 


Pian tosiaan tuli jo pimeää ja meidän yteinen ensimmäinen linturetki olikin päätöksessä. Hauskaa oli ja elikset paukkui Mariialla kovaa tahtia. 

Mulla on Helmikuusta alkaen lapset joka toinen viikko, joten varsinkin kevättä kohti kerkee retkeillä hienosti ja enemmän kuin aikaisemmin. Toki Paini vielä aikaa, mutta tätä pitää taas herätellä. MYös nyt on löytynyt hienoa seuraa retkille, niin mikäs silloin meniessä. 

-Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti