14. huhtikuuta 2024

Arohamaalokki 13.4.2024

 Olipas mukava päivä. Käytiin ensin lasten kanssa painisalilla, jossa allekirjoittanut pääsi taas kuluttamaan pahimmat energiat. Nähtiin myös minun äitiä, Mariiaa ja lapsia, ekä kyläiltiin. 

Iltasella tajusin, että päivän aikana jokusen päivän Viikin puhdistamolla viihtynyt 2kv Aroharmaalokihan on vielä varmaan nähtävissä, vaikka ilta puskeekin päälle. Päästiin lasten kanssa vähän ennen seitsemää pelipaikoille ja lintua ei näkynyt vaikka kuinka yritti. 

Olin jo ihan valmis lähtemään, kun yhtäkkiä näin hakemani linnun lentävän kohti roskalavoja ja kadoten kirkkaan vihreän lavan sisään selkeästi ruokailemaan. Paikalle sattui joku toinenkin orni joka valitteli, että ei tunne Aroharmaalokkia, vaikka eteen laskeutuisi. No samalla sanoin, että tossahan se lentää, katso vaaleinta lintua. Tyyppi tapitti ja sanoi, että no onhan se vähän erinäköinen, kun muut noista. No oli se tosiaan. Eikä siinä mitään, helppojahan nämä ei aina ole. Lokki teki muutamia lentonäytöksiä, mutta valoa ei ollut nimeksikään joten alla pääasiassa surkeita dokumenttikuvia linnusta. 

Hauskaa, että vielä näinkin vähällä retkeilyllä osaa hakea "massasta" tuollaisen. Pitää retkeillä enemmän. Tänään muuten löytyi Viron ensimmäinen Liitohaukka Saarenmaalta, aika siistiä. Toivottavasti setämies pääsi hoitamaan, kun sielläpäin liikkui kuitenkin.

Tämä yksilö oli suhteellisen helppo blokata parvesta. 

Aroharmaalokki tyypillisessä metsäisessä elinympäristössään.

Valoa oli vähän ja lintu oli kaukana. 

Aroharmaalokki maisemassa. 


-Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti