26. lokakuuta 2024

Syyskuussa alkoi jo tapahtumaan.

 Syyskuu on upea lintukuukausi. Muutto alkaa olemaan kovaa käynnissä, jotain rariteetteja voi jo nähdä, lähinnä tässä tarkoitan siis itäisiä lintuja. 

Yritin bongata Keräkurmitsaa parikin kertaa turhaan, eli hylsyä pukkasi tästä lajista. Sinisuohauka istui pellossa pullean näköisenä. Paikalla oli myös reilu kymmenen Kapustarintaa, Hyyppiä ja sen sellaista. Peruslajistoa siis. 11.9 sattui silmääni Valkoselkätikka työpaikan pihasa Vantaalla, mikä piristi päivää tuolloin. 

13.9-15.9 oltiin mökillä jossa huomasin Pohjansirkun, nuoren linnun mökin pihassa. Laitoin vaan tiiraan havainnon, ja ei aikaakaan, kun paikallinen ARK halusi tietää asiasta enemmän. No, muutama päiväsitten sain tiedon, että havainto on hyväksytty. Ei yllätys sinäänsä, mutta hauskaa, että pääsi täyttämään pitkästä aikaa lapun jostain linnusta. Muutoin mökkireissu meni kuvatessa Laulujoutsenia ja ihmetellessä maisemia, sekä saunaa parhaassa seurassa. Sysmän puolella tuli nähtyä nopeasti Metso ajellessa sinne päin.

Jalohaikaroita Loviisassa 7.9.2024

Kurkia Hartolan taivaalla.

Taiteellinen näkemys Laulujoutsenesta. 

Sommittelua Joutsenen kanssa iltasella. 


29.9 Vilmalla peli Kirkkonummella, joten sinne. Katselin jostain syystä taivaalle kun huomasin parikin isoa petoa kaartelemassa aikalailla kaupungin päällä. Toinen oli Merikotka, mutta toinen oli Maakotka! Yksi lempi lajeistani täällä suomessa ja aina vaikuttava ilmestys! Myös vuosipiste napsahti tästä nuoresta linnusta. 

30.9 menin töiden päätteeksi katsomaan Sipoon Paippisissa viihtynyttä Tunturikihua! Käsittämätön havainto kaiken kaikkiaan. Saavun mestoille ja Harri Muukkonen kertoi linnun olevan jossain sänkipellossa piilossa! Käveltiin jonkun kuvaajan kanssa peltoon ja tosiaan, sieltä se lintu nousi kurkkimaan, että ketäs täällä kulkee. LIntu teki muutamia kierroksia pienellä alueella ja vaikka ei ollut kuin kaukoputki ja puhelin, niin sain ihan hauskoja kuvia linnusta. 

Nuori Tunturikihu pellossa. 

Tämä kuva on otettu pelkästään puhelinta käyttäen. 

Välillä lintu lepäili soratiellä. 


-Tomppa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti