1. huhtikuuta 2011

Israilia, 19.3.2011

Herätys oli vähän ennen kuutta ja pienten käynnistelyjen jälkeen paineltiin beachille kattoo merta.
Mitään mainittavaa ei nähty ja seiskalta olikin jo aamupala.
Aamupalalta lähettiin pyöriin altaita (KM20jaKm19). Sieltä retkenpinnoiksi tavallisia suomalaisia lajeja kuten Tavi, Sinisorsa, Haapana, Ruostesorsa.
Päätettiin että lähetään kohti Yotvataa mikä on 50km Eilatista pohjoseen.

Riuttahaikara oli lähes jokapäiväinen rannan asukki.

Valkoviklo ruokailee.
 Yotvatassa nähtiin Kaspiantylli, Afrikankalliopääsky, Viiriäisiä, Arokotka, Ylänkö ja Töyhtökiuruja sun muuta kivaa lajistoa. Mutta kaikista paras havainto oli joku britti jäbä joka oli punainen kun rapu! Melkoset hörötykset saatiin.

Arokotka kattelee.

Kaspiantylli. Harvinainen vierailija israilissa ja muuallakin.
Yotvatasta paineltiin Keturaan joka on 10km pohjoseen lisää. Saatiin hoidettua Juhalle Naamiokyyhky eliksiin eli ei turhareissu. Sieltä paneltiin sitten takas Yotvataan ja paikallisille altaille. Jände jäi kattoo altaita kun juhan kanssa käveltiin altaiden taakse ja löydettiin vahingossa aika hyvä puro mis oli paljon lintuja. Altaan päässä Juha jäi kuuntelemaan jotain laulajaa kun kävelin altaan päähän. Päästä lähti kahlaajia liikkeelle ja joukossa Rantakurvi! Mulle elis. Harmi että muut ei kerenny näkee... Laji on vähälukuinen muuttaja maan kautta.

Päätettiin käydä vielä Yotvatassa kahvilla ja kuultiin joltain tyypiltä, ehkä suomalaiselta että KM19-altaalla on Pikkuhuitti.
Hoidettiin laji plakkariin ja mulle elis! Hienoa.

Pikkuhuitti on normaalisti vaikea nähdä mutta tää oli kyl must aika helppo..

Altaalla oli myös paikalla Pelikaani.
Sitten kuultiin Roni Väisäseltä että lintuaseman altaassa on ollut Merihanhi. Kova laji israilissa joten lähettiin bongaamaan. No ei nähty tietenkään...
Illaksi vielä rantaan mistä muutti Merikihu.
Tässäkohtaa retkeä lajimäärä taisi olla jotain 134.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti