1. huhtikuuta 2011

Israel, 22.3.2011

Aamusta paineltiin taas kerran rantaan. tälläkäänkertaa ei nähty mitään...
Koitettiin lintuaseman altaita. Ei sielläkään mitään kummaa...
Aamupalan kautta vuorille kattoo petoja. Petoja ei mennyt... Päivän alku oli todella lupaava... Vuorilla nähtiin Komi, Valsta, Vode, Pajunen, Lilja, Alanko ja festivaali ryhmä. Eli jengiä oli ku pipoo mut mitään lintuja ei menny..

Lähdettiin siitä kohti ovdaa missä oli viimevuonna käyty yhdessä super wadissa ja nähty Arovarpusia sun muuta.
Pistettiin auto parkkiin ja vaikka oli arkipäivä niin lompsittiin ampuma-alueelle ihan pokerinaamalla! :)
Paikka oli totaallinen floppi tänävuonna.. lintuja oli ehkä 5 joista parhaana voisi mainita Aavikkokertun. Lähettiin aika nopee menemään kahville Neot Smadarin kahvilaan.

Hiirihaukka vuorilta.

Juha pulahti kylpyyn aavikolla ku ei näkyny lintuja.

Sinirinta kahvilan pihalla. Vaalea kurkku saattaa meinata jotain alalajia.
Käytiin myös kibbuzilla sisällä mutta siellä ei ollut kun hernekerttuja..

Hernekerttu.
Kibbuzilta ajeltiin KM76 kiurupaikalle. Ja ei siinä tarvinnut kun ajaa jotain parisataa metriä niin nähtiin tasku langalla jota ei heti tunnettu.
Lintu oli selkeesti joko Cyproksentasku tai Nunnatasku.Lajipari on vaikee erottaa toisistaan ja tälläinen rähjäisennäkönen lintu teetti meille noin tunniksi töitä.
Päästiin siihen tulokseen kuiteskin että lintu oli Cyproksentasku. Juhalle pamahti elis lajista.
Jände jäi vielä kattomaan lintua ja Juhan kanssa lähettiin komppaa kiuruja esiin. Nähtiin Lyhytvarvas, Töyhtö ja Ylänkökiuruja, sekä komea Arabihaukka eli Berberihaukka! Hillitön syöksy kun se yritti ottaa kiurua kiinni mut ei onnistunut.
Pistin hälyn paikallisille tyypeille taskusta ja lähettiin Yotvataan kahville Valstan kanssa. Ei aikaakaan kun Yoav Perman soitti että missä kohtaa tasku oli. Neuvoin tekstarilla jäbälle reitit ja Tuli perään kiitos viesti.

Yotvatasta ajettiin rantaan missä ei mennyt taaskaan mitään... Ronin kanssa sovittiin että jos saavat aamulla verkosta Kyläpöllösen niin tuun kattomaan. Eivät muuten saaneet...

Cyproksentasku.

Ylänkökiuru aavikolla.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti