15. helmikuuta 2012

Lintupaikkoja 14.2.2012

Päätin ennen töitä lähteä vähän retkelle. Alku kohteeksi valitsin Seurasaaren vaihteen vuoksi ja osittain myös sen takia että siellä ei ole viikolla niin perkeleesti kaikenlaisia sunnuntai hiihtäjiä.
Pääsin saareen ja olin ostanut kilon auringonkukkaa, niin ripottelin ensimmäiseksi sen ruokinnoille. Samassa huomasi että lintuja oli vähän vähemmän kun edellisillä kerroilla. Peruslajit oli kuiteskin vielä paikalla eli Tali, Sini ja Kuusitiaiset, Punatulkut ja Mustarastaat. Hippiäisen ääntä kuului muutamista paikoista. Myös eräs ruuasta kiinnostunut orava oli paikalla.

Ruokintojen perus tuuba laji... Sinitiainen.

Kurre.

Kävelin saaren toista päätä kohti kun näin että joku kuvaa jotain ja kävin katsomassa. Varpuspöllöhän se siellä oksalla nökötti ja näytti melko masentuneelta. Aluksi se istui niin että kun joutuu ottamaan taivastavasten kuvaa niin eihän siitä noilla valoilla mitään tule... Onneksi se lennähti vähän matkan päähän ja jäi istumaan aika matalalle. Tosin mun lenkkareilla ei tarvinnut miettiäkkään että olisi kahlannut lähelle lintua niin tyydyin ottamaan kaukopotretteja.

Pöllömaailman kääpiö. Varpuspöllö.

Saaresta suuntasin Viikkiin ja Gardenian ruokinnalle. Ruokinnalla ei paljon uusia lajeja ollutkaan... Viherpeipot oli mukava ylläri kun ovat tänätalvena olleet ihan kadoksissa. Paikalla viihtyi myös Pekka Tainio jonka olin viimeksi tavannut Virossa kauan sitten.

Lentokuvaa välillä. Käpytikka.

RUokinnalta jatkoin Pornaistenniemelle mistä kävin pointsaamassa rengastetun Valkoselkätikan ja kävin kattomassa oliko Isokoskeloita koskessa. Yksi Isokoskelo löytyi... On parvi vähän hajaantunut sitten viime talven..

Isokoskelo koiras oli ainut lintu tällä kertaa.

Suomenvuodari lukema näyttää 64 eli ihan ok... Kärki painelee jossain 113 että on tässä vähän vielä tekemistä. Toisaalta saan tasotusta kun kevät tässä alkaa.

Seuraavaan kertaan.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti