27. helmikuuta 2012

Viro 25 ja 26.2.2012

Aamulla noustiin samoihin aikoihin ja aamupalan jälkeen paineltiin Ristnaan.
Ensimmäinen lintu oli hiukan yllättävä kun rannasta lähti lentoon Töyhtöhyyppä! Olikohan sitten ensimmäinen etelästä tullut, kuka tietää. Hauska havainto silti.
Staijattiin jotain 4tuntia kärjessä ja seuraavia lukemia saatiin aikaiseksi.
Tukkakoskelo 102m10p, Isokoskelo 32m10p, Sinisorsa 8m, Alli 1800m500p, Tukkasotka 7m, Telkkä 50p, Kyhmyjoutsen 13m, Mustalintu 3p, Pilkkasiipi 30m, Riskilä 5m2p, Kuikka 1,, Kaakkuri 17m ja Kevään ensimmäinen koiras Haahka 1m.

Sää oli mitä mainioin vaikka välillä satoi vettäkin. Oltaisiin oltu varmaan pitempään mutta jossainkohtaa piti hakea kamat pois hotellilta ja luovuttaa huone.

Valot kohdillaan.

Ristnan jälkeen kipastiin kamat autoon ja kierreltiin ympäri saarta. Käytiin myös eilisellä lintuparatiisilla missä uutenalajina Järripeippo. Muuten lajisto hyvin samanlaista kun edellisenä päivänä...

Uiveloita jossain rannassa.

Käpytikkoja ruokinnan lähettyvillä.

Illaksi mentiin takaisin mantereelle ja Tuulan luokse yöksi.

26päivä heräiltiin aamusta ja kierreltiin Läänemaan paikkoja rarien toivossa. Taas huomattiin että lintuja ei ole paljon yhtään ja kun sääkään ei oikein suosinut niin paskaahan se oli..
Jossain kohtaa Margus lähti menemän Saarenmaalle, toivotetaan onnea hänelle vuodenpinna projektia varten. Ja me lähettiin vähitellen valumaan kohti tallinnaa.
About kello 15:30 huomasi Jände, että oho, laiva ei lähekkään 16:30 vaan kello 16!! Kiroiltiin siinä ja Jari painoi aika kovaa kaasua keskustassa. (oltiin siis aika kaukana vielä sillon)
Oltiin chekkauksessa 15:49 mutta se oli kiinni. Jände päätti kuiteskin että laivaan on päästävä ja ajoi viereisen portin raosta sisään ja päästiin vielä laivaankin! Melkonen munkki.


Kaikinpuolin hyvä ja kiva retki, Kiitos Margus, Jände, Jari ja Tuula seurasta.

Nägemisiin seuraavaan kertaan.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti