16. syyskuuta 2011

16.9.2011 Isokivinen hanabölessä.

Kerkesin päivällä hetkeksi kattomaan Hanabölen peltoja.
Käppäilin about 45min paikalla ja tähyilin avomaalintuja. Paikalla myös joku toinen häiskä ketä en tuntenu mutta ei se sanonu mulle sanaakaan.. Ei se mitn.
Linnuista voisi ehkä mainita sellaiset kun Hiirihaukka, Tuulihaukka, Ampuhaukka ja joku määrittämätön peto mikä meni aika kaukaa... Näytti aika isolta mutta ihan hyvin olis voinu olla Mehiläishaukka.
Kivitasku ja Kiuru esiinty myös melko runsaina ja ynnäsinkin about 15 Kivitaskua mestalta.

Ampuhaukka istui pellossa ja kun koitin lähestyä se läksi...

Myös Valkoposkihanhi oli runsas, varmaan 800 yksilöä.

Kyllästyin aika pian ja läksin kävelemään autolle. Päätin just ennen autoa poiketa vähän heinikon puolelle ja se todella tällä kertaa kannatti!
Kirvisparvi lähti melko pian ilmaan ja tajusin että joukossa oli ihan muun näköinen kokoinen ja kuuloinen kirvinen kun Niittykirvinen.
Isokirvinen läksi ilmaan ja päästi tunnusomaista "Shreep" ääntä noin 6kertaa. Sain linnun vielä kiikareiden jälkeen putkeenkin ja seurasin kun se hävisi kohti paikallista golfkenttää. Odotin että lintu laskeutuisi mutta näin ei käynyt. Sapetti myös hieman että mun kamerakäsi on aina näissä tilanteissa liian hidas. En viittiny rueta ottaa mitn 500m päästä takaapäin paskassa valossa kuvia.. Mutta hieno löytö ja päivän piristys ja tietysti vuodari mulle. 
Joonatan Toivanen kyseli linnun perään, ehkä se löytyy vielä alueelta. Hope so. 


Joskus onni potkii kun tarpeeks yrittää.


-Tomppa-

1 kommentti:

  1. "Joskus onni potkii" sano miäs joka katseli viikko sitten orientalista kädessä ;D

    VastaaPoista