1. syyskuuta 2011

1.9.2011 Toinen päivä Virossa.

Aamusella herättiin aamupalalle jonka hotelli kustansi. Matkaan päästiin joskus kello 8 aikaan ja kohteina aamulle oli Aardla ja Ilmatsalu.
Aardlassa plokkasin pienen tiaisparven joka sisälsi Hömö, Kuusi ja Talitiaisia. Paikalla oli myöskin Pensaskerttu, Vihervarpunen, Tiltaltteja, Pajulintuja ja Mustapääkerttu.
Ajeltiin siinä jotain hiekkatietä ja kohdalle osui pieni lätäkkö. Katoin auton ikkunasta et mitäs helvettiä, Jalohaikara lentää siinä vieressä. Ehdin hetken miettiä että missä maassa ollaan, mutta äkkiä tajusin että taitaa pesiä seudulla kun on Viron uudistulokas pesimälinnustoon. Kiva eteläinen tuulahdus silti.

Jallu donkkaa kohti puuta.

Onnistunut laskeutuminen.
Aardlasta porhallettiin kohti Ilmatsalua ja kun päästiin paikalle lähettiin yhessä kävelemään kohti altaita.
Kaikki paitsi viimeinen allas oli tyhjiä linnuista ja kun huomasin että voihan vidu, putki jäi autoon niin tehtiin sama lenkki uudestaan hakemaan se. Hikihän siinä tuli.
Linnuista sen verran että paikalla: Mustaviklo 10, Heinätavi 2, Harmaasorsa 1, Lapasorsa 20, Jouhisorsa 10, Tavi 20, Haapana 50, Jalohaikara 1, Suokukko 40 ja jotain muuta kuravelliä.

Yksi Ilmatsalun tyhjistä altaista.

Isolepinkäinen, kamera tarkensi oksaan...
Linnuista kun päästiin niin mentiin Tarton keskustaan hengailee ja syömään, ihan nätti kylähän se on.
Yhen aikaa iltapäivästä lähettiin kohti Pärnua jossa ollaan tämä yö, sekalaisten reittien jälkeen tämä hotelli sentäs löytyi!
Illalla taas syömään "sisäfile" pihviä... Ravintola Nikolai ei tarjonnut parastaan... Ei kannata mennä jos tänne joku vaivautuu!
Käytiin myös kattoo rantaa, joo on siellä hiekkaa.
Seuraavaa päivää ootellessa.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti