4. syyskuuta 2011

3.9.2011 Neljäs päivä virossa.


Aamulla havahduin että mitäs kettua, ollaan nukuttu pommiin. No, se ei ollut pahinta tässä päivässä, vaan se että kun nousi niin tiesi että oli jotain ottanut edellisenä iltana. Voi sitä tuskan määrää!!
Sain äijät ylös ja tekeen aamupalaa kun Uku soitti että Pösaspealla saattaisi olla joku rari kihu kaukana väreilyssä paikallisena. Kamat nopee kantoon, Sarina jäi talolle ja me matkaan. Päästiin Pösaspealle mutta ei lintua enään näkynyt.
Muutto oli muutenkin aika vaisua ja parintunnin kepityksellä irtosi joku Lapasotka, Merikihu, paljon Haapanoita ja  Mustalintuja. Jotain kahlaajiakin löytyi.
Päätettiin sitten lähtee kattoo dirhamia staijin jälkeen, eikä sielläkään luonnollisesti mitään ihmeitä...
Tän jälkeen Jände heitti mut kämpille ja otin oman auton ja Sarinan ja lähettiin pyöriin Haapsaluun. Ikävä kyllä
molemmat kärsi vieläkin edellis illan myrkytyksestä jonka vanhentunut punaviini teki meille... Käytiin toki kattomassa Haapsalun vanhaa hienoa kirkkoa ja museota sen sivussa.

Tältä pellolta laskettiin 600 Suokukkoa ja Kottaraiset päälle..

Gomia Tundrakurmitsa lentää.


Tän jälkeen Hesburgeriin ja kauppaan ja siitä sitten takasin Pösaspean kärkeen staijaamaan.
Kattelin siinä about tunnin verran ja lähinnä sorsilla oli menoa vähän.. 350 Haapanaa, 160 Jouhisorsaa, 1 Lapasorsa, 100 Sinisorsaa, muutama Lapasotka ja Tukka sotka. Myös parvi Suosirrejä ohitti kärjen.
Aivan loppuvaiheessa kun Sarina jo odotti autossa huomasin jonkun vaappulentoisen pienehkön linnun ohittavan kärkeä, sain sen putkeen ja totesin että TUNTURIKIHU!!! Lintu paino suoraan mökin taakse ja mä juoksin perään.
Sain linnun uudestaan putkeen talon toisella puolella ja näin seuraavia tuntomerkkejä. Musta huppu, harmaa selkä, ei valkoisia "Flasheja" siivissä, Pitkä pyrstöjouhi joka oli jotenkin katki, jouhi heilui ja vaappui,
pieni koko, vaalea rinta.
Eli vanhalintu ja mulle maailman pinna! Ei paha päätös. Pistin hälyt ja RK:n puheenjohtaja soitti ekana onnitellakseen.
Puhuin jänden kanssa myös ja kun saavuttiin kämpille oli Uku heti tenttaamassa mua havainnosta. Hieno lintu, hieno päätös päivälle!
Illalla tehtiin ruokaa ja saunottiin ja juotiin muutama Gin&Tonic.

"Ja retkelle"

Tunturikihu maisemaa, mut toisesta suunnasta vaan.

Seuraavana päivänä Saarenmaalle.
-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti