9. joulukuuta 2011

Eastern Vagrants, Kuwait 9.12.2011

Tuttuun tapaan Pekka haki meidät puoli seittemän ja lähettiin painelemaan pitkä matka länteen kohti kuuluisaa saarta keskellä aavikkoa, Al Abraq:ia
Puolentoistatunnin ajon jälkeen oltiin pelipaikoilla ja jalkauduttiin sopivaan paikkaan mistä heti kättelyssä nasahti Tuukalle elis Kääpiökertusta! Kättelyjen sun muiden rituaalien jälkeen jatkettiin kävelyä ympäri aluetta kunnes Tuukka huomasi Uunilinnun millä oli silmäkulmajuova ja siipijuovat. Yllättävä laji Taigauunilintu oli jämähtänyt paikalle ja sitä päästiin ihailemaan ja pari kuvaakin siitä taisi tulla.

Pikku ylläri oli kun blokattiin Taigauunilintu pakalta.

Kääpiökerttu oli vähän odotetumpi mutta mukava laji.

Kun Taigauunilinnusta oli toivuttu jatkettiin kävelyä ja huomattiin että paikallisten kastelemalla allasrivistöllä oli paljon lintuja. Käveltiin kohti ja nähtiin vaan Vuorikirvisiä ja Varpusia kunnes tajusin jonkun Kirvisen seisovan vallin reunalla. Heti tajusin että sillä on vahva rinta viirutus ja se oli muutenkin paljon tummempi kun Vuorikirviset ympärillä. Huusin muille mutta lintu katosi samantien löytöpaikalta. Pohdittiin hetki kunnes joku plokkasi kirvisen taas tieltä, Tuhkakirvinen! Lintu lähti nopeasti lentoon ja päästi ääntäkin mitä ihmeteltiin joukolla. Taas pinna joillekkin, itse olin nähnyt saman lajin Israilissa keväällä.
Seurattiin kirvistä ja yhtäkkiä läheltä nousi kiuru lentoon, tarkasteltiin kiurua ja äänen kuultuamme todettiin sen olevan Aasiankiuru! Ei pahoja lajeja 5min sisällä! Kirvinen unohtui tässä hetkeksi ja katosi.
Pekka haki auton ja otti meiät kyytiin ja ajettii melkein lähin pieni pelto ja kappas! Tuhkakirvinen löytyi siitä ruokailemasta rauhallisesti! Hyvä mäihä.

Tuhkakirvinen oli todella maukas lisä lajilistalle! 

Tämän jälkeen lähettiin vetämään Al Abraq:sta ja mentiin todella hienolle kahlaajarannalle Sulaibikhatin Autoparkkikselle. Suoranäkyvyys rantaan missä viipotti tuhansia kahlaajia, Flamingoja sekä Valkoposkitiiroja! Retkenpinnoiksi saatiin Kuovisirri, Valkoposkitiira, Karikukko, Jänkäsirriäinen, Avosetti ja Armenianlokki. Myös pari Luolakahlaajaa oli paikalla.

Luolakahlaaja miettii että missä on rapuja.

Vähän kahlaajamössöä rannalta. Pääosin Suosirrejä kai.

Mäkkärin kautta viimeiseen paikkaan Jahra East Ooufall:lle missä vielä enemmän lintuja kun muualla, mutta valitettavasti linnut oli perkeleen kaukana... Saatiin määritettyä silti retkelle uusiksilajeiksi Jalohaikara, Sinisorsa, Harmaasorsa, Haapana, Tavi, Jänkäkurppa ja Metsäkirvinen. Myös molemmat Kuiri lajit oli edustettuina. Eniten ihmetystä kuitenkin aiheutti Flamingojen silmitön paljous, varmaan 3000  paikallista!

Murto-osa Flamingoista rannalta.

Uusien lajien myötä retkenlajilistalla on 119 lajia.
Tänään ei mulle eliksiä tippunut, mutta kyllä tässä vielä kerkee.
Huomenna uusia jorinoita.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti