8. joulukuuta 2011

Kuwait, tuo keisarikotkien maa 8.12.2011

Aamulla herätys kuuden aikaan ja saatiin könyttyä ittemme ulos mistä Pekka haki meidät puoli7.
Ensimmäinen kohde tällepäivälle oli PivotFields joka oli tuttu jo Kuwaitin blogista.
Melkeen tunnin ajon jälkeen saavuttiin mestoille ja päästiin sisään beduiinivartijoiden ohi.
Ekassa kohtaan pysähdyttiin altaalla missä on emiirin pojalla lemmikkeinä 4 niilinkrokotiiliä! Hetken ja Jänden krokotiilipainin jälkeen lajilistalle oli saatu Lehmähaikara 100, Ruskohaikara, Yöhaikara 3 ja Rääkkähaikara 2.


Ruskohaikara ekojen lajien joukossa.


Tästä lähettiin kiertämään oikeita peltoalueita ja huomattiin heti että Keisarikotkia on näillä seuduilla talvehtimassa.

Keisarikotka on melkoinen smyygari. Onneks havaittiin naamioitumisesta huolimatta.

Sama lintu joka tajusi että me nähtiin se.

Kahden tunnin aikana havikseen kirjattiin melkoinen määrä kotkia ja muita lintuja, joista voisi mainita seuraavia: Keisarikotka 7, Arokotka 1, Kiljukotka 2, Haarahaukka 30, Arosuohaukka 4, Kiuru 3000, Kapustarinta 3 ja sokerina pohjalle meille kaikille WP pinnaksi kaksi Kenttähyyppää!

Kenttähyyppä!

Pivot fieldsiltä lähettiin suoraan Kabd:iin johon oli edellisenä päivänä herunut lupa. Paikalla ei ollut käynyt kukaan oikea lintumies/nainen aikoihin joten ei ollut oikein mitään varmaan tästä paikasta tiedossa.
Tultiin mestoille ja ajettiin aavikolle melko pitkään. Ajaessaan Pekka sanoi että peduiinien kamelit oli syöny kaikki kasvillisuudet ja paikka oli pahimmassa kunnossa missä hän oli sen nähnyt.
Se ei ääliölän porukkaa paljoa haitannut vaan lähettiin komppaamaan hyvännäköiseen paikkaan.
Aluksi Jände näki parven lintuja menevän kaukana eikä niitä kukaan muu nähnyt.
Meni hetki kun blokkasin pienen linnun istumassa oksalla ja koitin neuvoa muille minne katso. Samaan aikaan jände huusi jostain mustavalkoisesta linnusta ja siirryttiin katsomaan sitä. Päivän toinen elis oli todellista kun Saharanvarpuskiuru koiras istui hiekalla mitättömän näköisenä! Sitten oli vihdoin aikaa katsoa toista lintua mikä osoittautui Arabianaavikkokiuruksi! Toinen elis 20m säteeltä ja ainoat linnut! Muuta ei paikalla oikeastaan ollutkaan.. Parit Aavikkotaskut ja Punapyrstölepinkäinen.

Aavikkotasku joka on tuttu Helsingissä retkeileville.

Päivän viimeinen kohde oli eilisen tapaan Jahra farms. Tultiin paikanpäälle ja pyörittiin edestakaisin näkemättä mitään Punapyrstölepinkäistä kovempaa. Sitten yhtäkkiä joku huusi että joku varpushaukka lensi puuhun! Katsottiin lintua ja huomattiin epätavallisesti kuvioitu pyrstö ja maha! SHIKRA! Eli Arovarpushaukka! Paljoa kovempaa WP pinnaa tästä maasta ei tällähetkellä saakkaan. Koitettiin vielä saada lintu paremmin näkösälle mutta ei siinä onnistuttu. Harmi mutta havis on havis ja pinna on plakkarissa.

Päästimme Pekan vähän aikaisemmin kaupan kautta kotiin ja paineltiin ite hotellille jauhamaan tuubaa ja hoitamaan iltahuuto.

Päivän teemalaji vielä kerran.

Lajimäärä 96
Elikset 9

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti