7. joulukuuta 2011

Kuwait, tuo arabian helmi. 7.12.2011

Saavuttiin Turkish airlinesin koneella keskellä yötä kuwaitin kentälle ja kevyen sekoilun jälkeen saatiin tarvittavat dokumentit maahan pääsemiseen ja siellä olemiseen.
Tässä kohtaa ei vielä eliksiä hoitunut ja pimeellä taksilla paineltiin hotelli Arinza toweriin.

Tänään aamulla Pekka Fågel haki meidät 7 aikaa ja lähettiin Green Islandille hoitamaan pinnoja.
Pekka piti pienen luennon paikallisista erikoisuuksista ja koitettiin raapia ja vääntää isosta merimetso/lokki parvesta jotain rariteettia. Ensimmäinen elis eli Valkoposkibulbuli tuli jo ennen varsinaista lintupaikkaa.. Green islandiin maksoi puoli dinaaria sisään. Paikka on sellanen hiekan keskelle rantaan rakennettu tekosaari, mutta lintuja tuntui olevan paljon.

Meni vain viisiminuuttia kun toinen elis paukahti ilmoille. Punaperäbulbuli edusti odotettua muovisarjaa parhaasta päästä. Tästä 5minuuttia niinhoitui ihan oikea lintukin listoille, Hopeatilhi!!

Hopeatilhi naaras puussa.

Punaperäbulbuli, niinkun varmaan huomaat...

Kuin myös Valkoposkibulbuli on itsensä näköinen.

Saaresta lähettiin aamupalan kautta mielettömään kahlaajarantaan Manchester clubille. Ekat linnut mitä kiikarilla näki oli tietysti maan tunnusmerkkinen elis kaikille WP kerääjille. LUOLAKAHLAAJA! Tuo legendaaristen kahlaajien kuningas. On muuten mielettömän hieno lintu! Paikalta myös Rantakurvi 230, Kuovi 405, Ylänkötylli 6, Tundrakurmitsa 120 ja paljon muuta.

Luolakahlaaja! näitä oli 249 paikalla! 

Rannalta päästiin aikanaan lähtemään ja saavuttiin pekan tiedossa olevaan hienoon Jahra Farmiin.
Paikalla nähty tänävuonna Arovarpushaukka ja muutakin kaikkee kivaa niin odotukset oli tietty korkeella.
No oikeestaan ainut mainitsemisen arvoinen lintu oli meille kaikille paitsi Fränälle WP pinna Punapyrstölepinkäinen! Eli ei nyt ihan turhareissu. Myös Hopeatilhi näyttäytyi täällä.
Päivän viimeinen paikka oli Jahra pool reserve missä vietettiin pimeän saapuumiseen asti. Paikka oli ihan mieletön lintupaikka!
Vaaleakiitäjiä 300, Pikkuhuitteja 2, Luhtahuitteja 6, Luhtakanoja 4, Sitruunavästäräkkejä 3, Osmankäämikerttunen ja 3 Punapyrstölepinkäistä!
Tässä vielä pari kuvaa näytille mestalta.

Vaaleakiitäjä on gomia. 

Punapyrstölepinkäinen on gomiampi.

Luhtakana on Gomein! Ainakin Tuukan mielestä.

Huomista odotellessa.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti