11. joulukuuta 2011

Pinna pato romahti, Kuwait 11.12.2011

Aamusta Pekka taas haki tuttuun tapaan meidät ja lähettiin kohti Pivot Fieldsiä. Matkalla mietittiin että mitä nähään ja mitä voidaan nähä.
Tultiin mestoille ja pysähdyttiin krokotiililammelle, hetken siinä toljotettuamme ilmeistyi kuin tyhjästä iso petonlintu. Havaittiin kaikki että lintuhan on Idänmehiläishaukka! Toinen lintu retkenaikan. Aika huikeeta. Lintu jatkoi poispäin aika nopeasti, mutta onnistuin saada siitä siinä kohtaa huterat dokumenttikuvat. Dokumenttikuvista selvisi yön aikana että lintu onkin Vuorikotka! Tän siitä saa kun ei tunne mitään lintuja..


Vuorikotka joka näyttää Idänmehiläishaukalta, mutta ei kuiteskaan yhtään.

Jatkettiin kohti peltoja toiveena etsiä tietysti retkelle uusia lajeja, mutta myös Kapustarintoja kun kyseinen laji on vielä täällä RK-laji. Hyyppiä seulotessa havaittiin kaksi tämän lajin edustajaa. Eli ihan mukavasti. Sivuhavaintoina voitaisiin mainita, Muuttohaukka, Ampuhaukka, 5Keisarikotkaa, 4Arosuohaukkaa, 4Harjalintua ja paljon muuta pikku sälää.
Tässä kohtaa ruettiin miettimään että voitaisiin myydä toinen idänmehiläishaukka, toinen taigauunilintu ja 10000 varpusta että nähtäisiin Intiansininärhi.
Sendare taisi olla korvat höröllä kun minuutti tästä keskustelusta löytyi läheiseltä puhelinlangalta Intiansininärhi!!! Ihan hullu tilanne. Saatiin kuvattua hiukan lintua joka oli melko arka ja vaihtoi paikkaa alvariinsa. Talven eka rolleri Kuwaitissa tänävuonna!

Keisarikotka nuorukainen.

Harjalintuja nähtiin 4.
Intiansininärhi on melko hieno lintu! 

Kaiken hyvän lisäksi Jände katkasi 600 Wp-pinnaa tälläisellä lajilla!

Todettiin että pellot on nyt nähty ja lähettiin hoitamaan reilun tunnin ajomatkan päästä Persiantasku elikseksi. Paikan nimeä en nyt muista ja kun havis jäi Pekan autoon niin en sitä voi tarkistaa. Anyway, tasku näyttäytyi todella hienosti ja sen lisäksi pointsattiin Valkoselkätasku retkenpinnaksi.
Taskupaikalta jatkettiin vielä Green Islandille Töyhtötiiran toivossa mutta havainnot jäivät Mustapäälokkiin (Tuukalle wp-pinna) ja kahteen Ylänkötylliin.

Merimetso ja todella outo fisu. Kuka tietää mikä?

Tälläsitä tänään, vielä pari päivää tiedossa.
Elikset 11
Lajimäärä 132

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti