13. joulukuuta 2011

Viimeinen päivä Kuwaitissa, 13.12.2011

Aamulla startattiin melko varhain ja lähettiin Töyhtötiiran toivossa nuohoomaan kaikki maholliset rantapaikat missä oli särkkiä tai lietettä. Kuten arvata saattaa, Töyhtötiira jäi tälläkin kertaa hoitamatta..
No ihan tyhjiä rannat ei kuteskaan ollut. aamu seittemästä vähän yli kymmeneen mennessä havaittiin tälläisiä lajeja: Räyskä 15, Mustapäälokki 9, Rantasipi 1, Luolakahlaaja 20, Lapinsirri 1 (retkenpinna), Jänkäsirriäinen 1 ja Punaperäbulbuli 2. Lisäksi lukemattomia määriä pieniä kahlaajia joista varmaan puolet Ylänkötyllejä. Loput Suosirrejä.

Kuningaskalastaja yhestä rannasta. 

Rantojen pettymyksen jälkeen suunnattiin Jahrapool Reserveen. Paikka on makee järvikosteikkoruovikko ja lajeja oli tietysti monipuolisesti. Tässä parhaita: Pitkäjalka 6 (retkenpinna), Pussitiainen (retkenpinna), Jouhisorsa, Jänkäkurppa, Sitruunavästäräkki 3, Arokotka 4, Mustakaulauikku, Sulttaanikana (retkenpinna) ja Punapyrstölepinkäinen. Sulttaani kana vasta nyt retkenpinnaksi kun eilinen lintu on vähän epäselvää alkuperää, esim. eri rotu kun täällä pitäisi olla.

Flamingoja riitti.

Pikkuhuitti näyttäytyi.

Taivaanvuohi poseeraa.

Aikamme aluetta tongittuamme lähimme Manchester clubille katsomaan lisää kahlaajia. Lajisto kovin samanlaista kun aikaisemminkin, paitsi että harvoin samaan putkeen osuu Luolakahlaaja ja Keisarikotka.
Nuori kotka söi Flamingon raatoa rannassa, tuskin kuitenkaan itse tappanut. Luolakahlaajia lopulta 120, Keisarikotka 1 ja Mustapäälokki 2.
Seuraava kohde oli Sulaibikhat car park jossa myös kahlaajia. Paikalla satoja Flamingoja ja Luolakahlaajia, sekä retkenpinnaksi tämänhetken tiedon mukaan maan ensimmäinen talvihavainto Heinätavista! Eli mukava lisä lajilistalle.

Vuorikirvinen on yksi yleisimmistä pikkulinnuista.

Päivän viimeinen kohde oli paikallinen yliopisto campus mistä hoidettiin retken viimeiseksi lajiksi komeaakin komeampi Intianvaris, joka oli samalla retkemme laji numero 146.
Tämän jälkeen oli edessä vielä Kuwait Environment Protection Societyn haastattelu missä juotiin teetä ja vastailtiin paikallisten kysymyksiin ja annettiin mielipide Kuwaitin lintuharrastuksesta sun muusta. Päästään ihan lehteenkin kuulemma, kuvien kera. Toivottavasti saisi lehden käsiin jostain.

Lopun yhteenvetona voisi kertoa että Kuwait on hieno lintumaa, paikat on melko lähellä kun maa on pieni. Lintuja myös paljon enemmän kun aluksi uskalsi odottaa. Luonnollinen valinta suomalaisille oppaaksi on Pekka Fågel, jonka sähköpostin saa multa kysymällä jos haluaa. Itsenäinen retkeily ei maassa oikein onnistu kun jokaisella lintupaikalla on portti ja sisään pääsee jos naama on tuttu tai muuten vain miellyttää. Keväällä viikon retkellä jotkut on havainnu jopa 200 lajia mukana todella kovia WP lajeja.
Tästä retkestä kiitos kuuluu Jändelle, Tuukalle ja Fränälle seurasta, hauskaa oli ja uudestaan lähetään johonkin tällä porukalla. Super kiitos vielä Pekka Fågelille joka jaksoi kuunnella typeriä juttujamme ja huonoa huumoriamme. Ehkä tapaamme uudestaan samoissa merkeissä.
Kone lähtee suomea kohti Turkin kautta 03:10 joten täältä arabianniemimaan helmestä hiljenee.

-Tomppa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti