7. heinäkuuta 2023

Nopea Bongaus ja juhannus Loviisassa.

 Sisilian jälkeen oltiin peräti yksi yö kotona, ennen kuin lähdettiin kohti kesämökkiä Loviisassa ja juhannuksen viettoa.

Kävin 22.6 bongaamassa vuoden toisen Mustapäätaskuni, toiveena toki, että lintu olisi ollut Sepeltasku. Ilmoitushetkellä ei tästä vielä ollut varmuutta, joten otin nokan kohti Haltialaa. Paikalla tilanne oli vähän epäselvä, mutta pienen odottelun jälkeen lintu löytyi hiton kaukana väreilyssä. Porukka meni kävellen pellon toiselle puolelle, joten lajimääritys saatiin sitten jo paikanpäällä. 

Ohessa kehno puhelimella skoupattu kuva, mutta jäipähän jokin muisto, toisin kuin Espoon linnusta, jonka kävin katsomassa Toukokuussa pelkillä kiikareilla. Lainasin tuolloin jonkun putkea ja jatkoin takaisin töihin. 

Kehno kuva, mutta Mustapäätasku siellä kököttää.

Seuraavana päivänä ajeltiin Loviisaan mökille ja vietettiin mukava juhannus hyvin syöden, juoden ja nautiskellen. Ohessa kuvia viikonlopun ajalta. Käärmeitä näky pari kappaletta, pekkiä Kyitä, linnuista ei paljoa mainittavaa, mutta esim joka vuotinen Pikkulokkien kolonia ei ollut enää paikalla, tai on siirtynyt. Pari vanhaa lintua silti näkyi rannasta. Muuten perus sisäsaariston lajistoa, Kauluhaikaraa, Sääksiä, Merikotka, Räyskiä, yms.

Kaaliperhonen sulautuu nätisti vaahteranlehdelle.

Melkoinen valo, mutta Kultarinta lauloi mökin etupihalla. Lempi laulajani suomessa. 

Laulurastas erilaisella asettelulla.

Musta Kyy. Lapsille joutu teroittamaan, että pitää katsoa minne astuu.

Aina yhtä veikeä Piippopaksupää.

Mökin valolle lensi koiras Tiikerisiilikäs.


Juhannuksen jälkeen jatkettiin toisaalle mökkeilemään, siitä seuraavassa postauksessa. 


-Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti