16. helmikuuta 2024

Pöllöjä vanhankaupunginlahdella 28.1.2024

 Taas mentiin lapivapaalla viikonlopulla linturetkelle. Mariia oli taas innostunut pöllöistä, joten tällä kertaa suunnattiin Vanhankaupunginlahdelle, jossa ainakin piti olla Sarvipöllö, sekä mahdollisesti edellispäivän Helmipöllö. Muitakin lajeja toki toivottiin. 

Saavuttiin Pornaistenniemeen ja siellä päivystikin kuvaajajoukko lehdossa nukkuvaa Helmipöllöä kuvaamassa. Onneksi kukaan ei lähestynyt kovinkaan innokkaasti, vaan linnun annettiin nukkua. Me vietettiin paikalla muutama minuutti ja jatkettiin matkaa. 

Nukkuva Helmipöllö.


Jatkettiin käppäilyä kohti Lammassaarta ja matkalla ei havaittu mitään ihmeempää. Tosi hiljaista ja Timalitkin pysyivät tavoittamattomissa, puhumattakaan Pajusirkuista tai vastaavista. 

Lammassaaren puolella vakiopaikalla oli edelleen hieno Sarvipöllö päivälevolla. Tämänkin annettiin nukkua ja nopean kuvauksen jälkeen jatkettiin katsomaan Viitatiaista. Tintti näkyi useita kertoja nopeasti, kuvat jäivät dokumenttitasolle. 

Sarvipöllön päiväuni.

Surkeahko kuva Viittiaisesta. 

Piakkoin lähdettiin käppäilemään autolle päin, kun molemmilla alkoi flunssanoireet nousemaan pintaan. Lopulta oltiin vkl jälkeen molemmat kipeitä... 

Alla vielä parkkipaikan ruokinnalta Pikkuvarpunen keikistelemässä.

Pikkuvarpunen ruokinnalla.


Hyvää seuraa, kivoja lintuja, mikäs sen mukavampaa. 


-Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti