17. maaliskuuta 2024

Lapinpöllö 16.3.2024

 Käytiin eilen lasten kanssa bongaamassa Helsingin Laajasalossa paljon julkisuutta saanut Lapinpöllö vuosilistalle. Lappareita näkyy melkein vuosittain pk-seudulla ja aina ne keräävät paljon väkeä niitä seuraamaan ja kuvaamaan. 

Olen huvittuneena lukenut, kun facebookin keskustelupalstat tulvivat harrastajia mollaavia kommentteja tilanteesta, jossa pöllöä on piiritetty kuvatessa. Toki, ei ole mieletäni hyvä idea, että pöllöä piiritetään, tai sen perässä juostaan yms, mutta tälläkin kertaa homma lähti lapasesta muutamalla ihmisellä ja someilmiö oli valmis. Kaikenmaailman asiantuntijaa on facebook täynnä, mutta näissä tilanteissa erityisen hienoa on se, että jokainen on muuttunut keskustelun aikana asiantuntijaksi juuri nälkiintyneiden ja suorastaan kiusattujen pöllöjen tunnistamisessa. 

Kokonaisuutta kuvastaa ehkä se, että lintu- ja luontokuvausharrastus on nykyään kovin muodikasta ja suosittua, jolloin porukaa on paljon ja se näkyy näillä paikoilla. Eli oli lintu mikä tahansa, paljon porukkaa haluaa sen nähdä ja kuvata, niin tottukaa siihen, että linnut joskus häiriintyvät, se on nykypäivää. 

Alla pari kuvaa eiliseltä Lapinpöllöstä, ettei mene vain kirjoittamiseksi. 


Lapinpöllöstä saa jopa minun pokkarilla ihan hyviä kuvia.

Kroppaamaton kuva. Oli hieno sumu ja harmaus, joka korosti hienosti pöllön värejä.

Mitäs siellä näkyy? 


-Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti