6. lokakuuta 2023

Muuttokeliä ja onnettomuus. 6.10.2023

 Aamu valkeni tyynenä ja aurinkoisena. Kirkas keli ei toki ihan ideaali rariteeteille, eli harvinaisille linnuille, mutta menkööt nyt sitten. Mieluummin tuossa sässä lintuja katselee, kun sateessa. 

Timo paineli asemabunkkerille ja tarkastettiin Jänden kanssa ensin museon puskat tuloksetta ennen bunkkerille menoa. Pikkulintuja meni, lähinnä peippoja, vähän tiaisia, mutta myös muita koppanokkia matkasi etelään. Isommista linnuista pääosaa esittivät reilu tuhat Kurkea sekä noin 9000 Sepelkyyhkyä. Pari paikallista Isolepinkäistä, jokunen Hiirihaukka, Tuulihaukoja, Varpushaukkoja yms. muuta tavallista. Parhaana aamustaijilla vanhan Muuttohaukka, sekä pari Lapinsirkkua. 

Hernekerttu pysähtyi bunkkerille ruokailemaan.

Marjoja meni nopeaan tahtiin.

Pieni parvi Kurkia. 

Sepelkyyhkyjä muuttaa usein pallomaisissa parvissa.

Uuttukyyhky muuttaa välillä Sepelkyyhkyparvissa, kuten tässä.


Lopeteltiin siinä 11 pintaan ja pienen välipalan jälkeen lähettiin Jänden kanssa kiertämään niemeä kävellen. Mitään erikoisia ei havaittu, vaikka käveltiin melko laaja alue ympäriinsä. Pari Taivaanvuohta, Kiuruja, Peippolintuja yms. kunnes itärannalla nuori Suohaukka pysäytti meidät. Lintu näkyi pian uudelleen ja ilmeni nuoreksi Arosuohaukaksi. Kiva näitä on aina nähdä. Nopeasti se jatkoi matkaa ja niin tehtiin mekin, kunnes huomasin Isohaarahaukan kaartelevan itärannan tien päällä! Mahdollisesti toinen lintu, eri kuin aikaisemmin viikolla. Tällä kertaa lintu teki paljon näytävämmän esiintymisen ja sain paljon paremmat kuvat, kuin viimeksi. Naattia naattia! Myös Leppälintu sai parit kuvat aikaan, tullessaan esiin itärannalla.

Leppälintu.

Surkea kuva, mutta siellä se nuori Arosuohaukka menee.

Ah, se päivän kovin peto, Isohaarahaukka.

Tällä kertaa meni vähän lähempää. 

Hieno nuori lintu.

Hylätyssä, joskin myynnissä olevassa kerrostalossa näytti olevan naapurivahti.

Pian Isohaarahaukan jälkeen käveltin kohti bunkkeria, kun epähuomiossa astuin vanhan neuvosto tykkipatterin kuopaan ja satutin jalkani melko pahasti. Sääreen tuli kivulias ja reilu 3cm syvä haava ja siitä näkyi luu. Oli siis syytä hakeutua lääkäriin! Kävellessä asemalle huomasin vanhan koiras Arosuohaukan melko lähellä! Lintu katosi nopeasti ja me jatkoimme kohti asemaa. 45min ajon jälkeen pääsin Kuresaaren sairaalaan ja siellä jalka tikattiin, sekä antoivat tetanusrokotteen. Loitavaa palvelua siellä! 

Ajelimme takaisin asemalle ja päivä alkoi olemaan pulkassa. Hieno päivä ja hienoja lajeja! Harmi tämä loukkaantuminen, mutta minkäs mahtaa. Alla vielä koiras Arosuosta huono kuva ja päivän majakkakuva. 

Ei ihan tarkentanut, mutta upea vanhan koiras Arosuo! 

Päivän majakkakuva.


-Tomppa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti