4. lokakuuta 2023

Pinna ja hieno päivä Sörvessä 4.10.2023

 Aamu valkeni tosi tuulisena, olipahan taas säät tilattu retkeä varten. Joka tapauksessa oli ulos kömmittävä ja päätettiin mennä niemen ravintolan kylkeen staijaamaan, koska oli ainut tuulensuojapaikka koko niemellä, mistä pystyi näkemään useampaan suuntaan. Varpushaukkoja viipotti ympäriinsä ja ensimmäinen Sinisuohaukka paineli myös piakkoin. Meni noin tunti siinä seistessä, kun skarppasin niemeä pitkin tulevan Arosuohaukan, joa saalisteli ja nojaili tuuleen melko lähellä havaintopistettä. Kuvia syntyi ja lintu teki ainakin kolme yritystä lähteä muutolle, mutta lopulta palasi pohjoiseen. 

Aamun staijipaikka.


Myös muutama muu Sinisuo koitti, mutta yksikään ei sitten lähtenyt merelle, vaan palasi pohjoisen suuntaan. Tuulihaukka, Ampuhaukkoja ja erityisesti Muuttohaukkoja meni tänään. Lomakkeelle kirjattiin 3 muuttavaa ja yksi paikallinen Pere! 

Päivän harvinaisimman linnun tittelin vei kuitenkin huomaamani Isohaarahaukka, joka lipui hissukseen kohti länsiniemeä, mennen vähän kaukaa meidän pisteeltä, mutta kuitenkin hienosti nähtävillä. Tämä oli minulle uusi laji Virossa ja numero 291 tästä maasta. Olipa hienoa löytää tosi spondesti ite uusi laji! 

Loppupäivä kierreltiin paikkoja, Loode, Kaavi, Maanteekylä yms. Ei mitään ihmeellisiä havaintoja. Hernekerttua, Tiltaltti yms. Väsäsin myös makkarakastiketta! 

Alla kuvakollaasia päivän linnuista. 

Kangaskiuru Möntussa. 

Aina niin ihana arosuohaukka. 

Tässä tumma tausta osui nätisti linnun kanssa. 

Vielä yksi, vaikka ei ole edes tarkka kuva.. 

Merikotka oli matkalla Matin museolle. 

Päivän kovin laji, Isohaarahaukka. Tätä oli odotettu. 

Riuttatiiroja muutti 49kpl, joka on Lokakuussa todella paljon.

Välillä satoi ja sitten paistoi.

Myös Sinisuohaukka koiras oli matkalla museolle.

Tässä Sinisuohaukka naaras.

Ja tässä toinen.

Peloton Tylli Kaavissa.

Tyllejä ja selkää näyttävä Tundrakurmitsa Loodessa.

Huomenna toivotaan kaikkien lintupäivien isoäitiä ja paljon harvinaisuuksia. 

-Tomppa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti