18. kesäkuuta 2024

Toukokuun lopput ja kesäkuun alku

 Toukokuun puolessa välissä alkoi uudet työt lentoasemalla, joten suurin aika mennyt uusien asioiden omaksumiseen ja viikonloppuisin toki vähän tullut myös retkeiltyä. 

Käytiin mökillä lasten kanssa, toisella mökillä uimassa Mariian kanssa ja nautiskeltiin lämpimästä Toukokuusta. Peruslajeja napsunut sieltä täältä listoille. Myö päiväretki Hankoon 19.5 toi muutaman uuen lajin, kuten Tundrakurmitsan, Isosirrin, Pilkkasiiven, laulavan Kultarinnan ja merikihun. Käveltiin Hankoniemen kärkeen ihailemaan merimaisemia ja syötiin hyvät pizzat länsi-satamassa. 

Haapana Vantaalla.

Korppi Hangossa.

Lapintiir Hangossa.23.5 oli hieno hetki, kun istuin toimistolla ja huomasin, että Kuhankeittäjä hypähti viereisen puun oksalle! Siinä se muutaman sekunnin istui ja lähti. Olispa ollut kamera! Hieno kirkkaan keltainen yksilö vielä... 

26.5 Keltahemppo lensi Kuninkaantammessa parvekkeen ohi äännellen, josta tietysti vuosipiste. Aina kiva laji nähdä. 

31.5 lähdettiin vielä mökille ennen Kreikan reissua ja lähtiessä nähtiin Kattohaikara lennossa liityttäessä lahdenväylälle koskelan liittymästä. Lintu viihtyi pari päivää puhdistamolla, joten osasin katsella kyllä oikeaan suuntaan! Landella lauloi Rastaskerttunen ja Punavarpunen. Seuraavana päivänä, eli 1.6 bongattiin Loviisan Ruotsinkylästä Arohyyppä, joka näyttäytyi pienen odottelun jälkeen kohtuullisesti kaukana väreilyssä. 

Aitojokikorento mökillä.

Ihana Arohyyppä Loviisassa.

Kaukana, väreilyssä, ruohikossa. Ei kuvauksellinen.. 

Kesä, Seura, Viini, Meri. 

Merisinikorento.

Ruskohukankorento.

Vielä toinen Ruskohukka.


3.6 lähdettiin Kreetalle, josta sitten seuraava postaus. 

-Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti